קושי וחוסר התרוקנות בצואה בת16 וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

13/07/2018 | 11:15 | מאת: רון

היי, אני בת 16 ואני סובלת כשבוע וחצי מקושי בלהכנס לשירותים בדרך כלל יש לי חילוף חומרים מהיר ואני נכנסת לשירותים בלי בעיה אבל בערך שבוע שאני מתקשה בלעשות צואה ונדרשת להשאר זמן רב יותר בשירותים ובדרך כלל יוצא לי גם קצת ואחרי שאני יוצאת אני מרגישה שיש לי עוד.. היה לי את זה לפני כחצי שנה לכמה ימים וזה עבר חשבתי שזה בגלל שינוי התזונה שלי בשבוע שעבר לא כל כך אכלתי הרבה ולא שתיתי הרבה אז התחלתי לשתות המון מים ולאכול מסודר ויש טיפה שינוי ואני נכנסת יותר לשירותם אבל עדיין יש לי את הבעיה של תחושת חוסר ההתרוקנות הזו כאילו יש לי עוד וכל פעם יוצא קצת.. בחלקים אני לא יודעת מה לעשות ולמה זה קשור אשמח לעזרה

אם עשית שינויים באכילה זה בהחלט יכול להפחית יציאות, כך גם תקופות של לחץ או לאחר מחלה וירלית. יש לאכול תפריט מאוזן שמכיל מספיק סיבים מירקות פירות קמח מלא, לשתות מספיק במשך היום .יתכן שצריך לזמן מה לשתות נורמלקס לריכוך צואה כדי לשפר את היציאות, אך בנוסף אני ממליצה לך לנסות להתעלם מהתחושה שלא התרוקנת מספיק, לקצר את הישיבה בשירותים ולאחר חתיכה או שתיים להחליט שאת קמה ומה שלא יצא עכשיו יציא בהמשך היום.אפ זה לא משתפר לפנות לגסטרואנטרולוג. לא להמתין שזו תהפוך לבעיה כרונית.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער