צואה רכה מידיי בעקבות שימוש בנורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

09/07/2018 | 22:22 | מאת: רותי

שלום. בני בן ה8 סובל מעצירות כרונית מאז גיל 3. הוא מטופל בנורמלקס מגיל 4 וקיבל מינון נמוך 2 גרם כל יום. בגיל 7 הפסקנו מתן נורמלקס והיציאות היו סדירות וטובות. לאחר כשנה החלה לפתע עצירות קשה (עד כמה שזה יישמע מוזר הוא נסחף למשחק מחשב ושכח לחשוב על הגוף שלו.. לקח זמן עד שהבחנתי והוריתי לו לגשת לשירותים) העליתי מינון נורמלקס (כוסית ביום). והחלו יציאות גדולותרכות מאוד עד כדי שלשול. כשאני מנסה להוריד מינון אפילו טיפה היציאות רכות מאוד אבל מתמעטות. (מניחה שיש כבר גוש והצואה הרכה עוברת דרכו?) כבר יותר משבועיים שהצואה במצב הזה.. עד מתי להמשיך עם המינון הגבוה הזה? כמה להוריד בכמויות?

ילד עם עצירות בעברו יותר רגיש מילדים אחרים שהעצירות תחזור בכל מיני נסיבות כמו טיול ארוך , מחנה קיץ, שינויים סביבתיים. ילדים נוטים לשקוע בעיסוקיהם וילדים עם הרגל רדום של התאפקות יחזרו להתאפק כי ההליכה לשירותים מפריעה להם באמצע המשחק או הצפיה בטלויזיה...לכן זה לא מפתיע שהבן שלך גם כן מתנהג כך. מינון של 17 גרם בתוך 240 מל שתיה הוא מינון רגיל לילד בן 8 שנים ולא מינון גבוה.אם במינון זה יש לו יציאה רכה כל יום 1-2 פעמים ביום אני ממליצה להמשיך מינון זה תקופה של 2-3 חודשים ולנצל את הזמן הזה לשינוי בהתנהגות, לדבר אתו (בפרטיות ולא לפני כל המשפחה) שחשוב להיות מודע לצרכים של הגוף גם כשעסוקים, לא להתאפק ,לעשות הפסקה קצרה וללכת לשירותים. כדי לבדוק אם יש גוש צואה שאגר במעי צריך ללכת לרופא.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער