כאבי גב תחתון ועצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

17/03/2018 | 14:33 | מאת: דוד

שלום רב, אני סובל מכאבי גב תחתון חמורים בעיקר כשאני מתעורר בבוקר, בדרך כלל זה קורה לי כשאני מרגיש צורך ללכת לשירותים, למשל אם אכלתי ארוחת ערב כבדה לילה לפני זה אז יותר חמור. אני מרגיש שהכאב הוא יותר פנימי בגב ולא בשרירים או בעמוד שדרה הכאבים הם באזור הכליות ומטה, הכאב מחמיר אפילו כשאני נושם כאשר אני שוכב במיטה. חשוב לציין כי הכאבים האלה מופיעים רק בבוקר שאני מתעורר ולא במהלך היום. לדעתי אני הולך לשירותים באופן סביר כמעט כל בוקר בעיקר אחרי שתיית קפה אך בכל זאת התדירות של הכאבים כשאני מתעורר היא יחסית גבוהה. בדרך כלל הכאב חולף אחרי זמן מה שאני קם מהמיטה או ארחרי שאני נכנס לשירותים. הייתי אצל אורטופד לפני כחצי שנה ובצילום לא נראה שום דבר המצביע על בעיה בעמוד שדרה או בדיסקים. אני אני לא יודע להגדיר אם מה שיש לי זאת עצירות כרוניות מכייון שאני נכנס לשירותים בדרך כלל כל יום והצואה לא תמיד קשה אך בכל זאת אני מרגיש שאני מעביר גזים יותר מאדם רגיל בנוסף אני סובל מחומצה וצרבת שאני שוכב במיטה לפני השינה ולפעמים אני גם מתעורר בלילה בגלל זה( זה קורה בדרך כלל כשאני אוכל מאכל המכיל עגבניות או רוטב עגבניות כמו למשל, שקשוקה, פסטה ברטוב עגבניות וכדומה) במקרה זה אני משתמש בtumps אבל לא תמיד זה עוזר. אני לא יודע אם הצרבת, הכאבי גב ועצריות קשורים אחד לשני אבל בכל זאת רציתי לציין זאת הייתי רוצה לדעת לפי התסמינים האלו מה זה יכול להיות ואיך ניתן לטפל בבעיה. תודה רבה! דוד

התלונה שלך אינה תופעה אופינית של עצירות, אולם אני מציאה שתפנה להתיעצות עם גסטרואנטרולוג , שישאל אותך שאלות נוספות ואולי יציע לך טיפול במרכך צואה כדי לבדוק אם זה משפיע על הכאב. ומכיוון שהתלונה היא למעשה כאב גב שמופיע בבוקר ומשתפר בהמשך הבוקר לאחר שאתה יותר בתנועה אני מציעה שתפנה גם לראומטולוג כי לפעמים דלקת פרקים יכולה להתחיל כך.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער