ד"ר עצירות קשה אצל בתי בת 9 חודשים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

19/06/2017 | 16:20 | מאת: מיה

ד"ר בתי סובלת מעצירות קשה מאז שעברנו לאוכל מוצק אין לי חיושג מה עושה לה את זה עם התמ"ל יש לה יציאות רגילות. כשאני נותנת לה פירות או אוכל אחר היא סובלת מעצירות קשה ממש גללי עז קשה כמו אבן שיוצא בצרחות אחרי שנתתי לה גם נר גליצרין ופרגלקס שלא עוזר במאומה. אחרי העצירות היא חוזרת לרגיל ואז שוב עצירות קשה מה ניתן לעשות ? האם להמשיך לתת לה רק תמ"ל ??? איך אדע מה גורם לעצירות קשה?

מעבר מתמ"ל לאוכל מוצק יכול לגרום לעצירות אצל תינוקות , וכפי שאת אומרת זה קורה עם פירות וכל מזון מוצק שניסית. בדרך כלל לא מדובר בסוג מזון מסוים אלא בגלל שהמזון מוצק ודורש הסתגלות של המעי לעיכול שלו. בדרך כלל המצב חולף כעבור מספר חודשים אך בזמן שיש יציאות קשות הן כואבות ועלולות לגרום לתינוק להכנס להרגל של התאפקות והעצירות עלולה להפוך לכרונית. לכן צריך לתת טיפול בנורמלקס או פגלקס, במינון מתאים שיגרום ליציאה להיות רכה וכל יום. אם ניסית פגלקס ולא עזר קרוב לוודאי שנתת מינון נמוך מהדרוש וצריך לתת מינון גבוה יותר, כל יום במשך כחודשיים לפחות ואם הכל בסדר לנסות לרדת בהדרגה במינון.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער