עצירות בתינוק בן 11 יום

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

18/02/2016 | 00:11 | מאת: שירן

דר שלום רב נולד לי בן כאשר המיקוניום שלו יצא בזמן הלידה. 10 ימים לאחר מכן נתן צואה בין פעם לפעמיים ביום לפי הספר - צהוב במרקם משחתי. התינוק בתזונה של הנקה מלאה. לפתע לאחר 10 ימים הפסיק לתת צואה למשך 12 יום. הלכנו לרופאת ילדים שנתנה מרשם לגליצרין בן השתמשנו 3 ימים ברציפות. רק בעת החדרת הגליצרין התינוק נתן צואה ולאחר שהפסקנו , הפסיק לתת צואה גם הוא. משם הגענו למיון באיכילוב שם כירורג בדק וראה שפי הטבעת בגודל תקין ולא קטן מדי. הגענו משם לגסטרואנטאולוג שביקש ממני להפסיק עם מוצרי חלב ולתת 2 כפיות מיץ עגבניות מדיי יום. שבוע לאחר שביצעתי את הוראותיו התינוק נתן צואה פעם ביום במשך יומיים. משם הגענו לגסטרואנטאולוג אחר שנתן לנו נורמלקס כטיפול במשך 4 ימים ואכן מדיי יום ב 4 ימים אלו נתן התינוק צואה בכמות גדולה . רציתי לשאול כחוות דעת שניה מה את חושבת . ב12 יום שבהם לתינוק היתה עצירות הוא חווה אי נוחות אדימות והתכווצויות. לאחר שהפסקתי עם מוצרי החלב והתינוק נתן צואה ההתכבצויות פחתו באופן משמעותי וקורות מעט מאד רציתי לדעת מה את חושבת תודה

המלצתי להפסיק מתן נורמלקס ולהפסיק שימוש בנר גליצרין או כל גירוי אחר ליציאה. בתינוקות יונקים ידוע שיכולה להיות הפסקה גדולה של שבוע-שבועיים ויש רופאים מנוסים שמדווחים על תקופה ארוכה יותר ללא יציאה .צריך להיות במעקב רופא ילדים לוודא שהתינוק אוכל טוב ועולה טוב במשקל ואם אכן כך הדבר צריך לתת לתינוק לעשות יציאה בכוחות עצמו ללא התערבות. התינוק צריך ללמוד לעשות בעצמו את פעולת המעיים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער