עוד שאלה קטנטונת

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

05/09/2010 | 20:29 | מאת: אביבית

ראיתי בפורום שאת ממליצה לא לעזור עם מדחום לתינוק שסובל מעצירות למה ? פשוט זו הדרכ ך היחידה שהבן שלי מצליח לעשות קקי , עד שנברר מה הבעיה .

בן כמה הבן שלך? יציאה צריך לעשות באופן רגיל על ידי הרפיה של ריצפת אגן ופי הטבעת בשילוב עם יצירת לחץ בתוך הבטן שדוחף את היציאה דרך הפתח.התחושה של צורך ביציאה היא פנימית ונגרמת על ידי מגע של גוש צואה בדופן של המעי הגס קרוב לפי הטבעת מביפנים והיא מתחילה את שרשרת הפעולות המיסתיימת ביציאה.מצב בו הגירוי ליציאה בא מבחוץ איננו טיבעי הוא משבש את התהליך והילד לומד באופן שגוי להיות תלוי בגירוי חיצוני לצורך יציאה.בנוסף לכך הגירוי בפי הטבעת עלול לגרום לכאב או לפצוע שיפריע עוד יותר לפעולת המעיים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער