שאלה לגבי עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

01/11/2015 | 08:40 | מאת: אילנה

היי הבת שלי בת שנתיים ושלושה חודשים ויש לה בזמן האחרון עצירויות ויציאות קשות וכבר 4 ימים לא היתה לה יציאה, וממש קשה לה. איזה טיפול את ממליצה לתת לה להקל על העצירות ושהיציאות יהיו יותר קצרות וקלות והאם דרוש לזה מרשם רופא? ואת ממליצה אולי לעשות לה לבדיקה לסיבת העצירויות? תודה

אני מבינה שזו עצירות חדשה ושזו פעם ראשונה שיש עצירות. האם התחלתם גמילה מטיטול? האם חלתה במחלה וירלית לאחרונה? גן חדש? אלה סיבות אפשריות לעצירות. טיפול מתאים הוא מתן מרכך צואה בשתיה כדי לגרום ליציאה. החומר המתאים ביותר הוא פוליאתילן גליקול (נורמלקס לדוגמא) זו אבקה שממיסים בשתיה חמה או קרה, ללא טעם או ריח אך בכל זאת עדיף במשקה אהוב כדי שתשתה את כל הכמות. הפעולה אינה מידית אלא לאחר 2-3 ימים. לתת ב3 ימים ראשונים 16 גרם בתוך 240 מל שתיה ולאחר שתהיה יציאה רכה להפחית מינון ל8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום למשך מספר שבועות כדי שהעצירות לא תחזור. אם במינון 8 גרם ליון היציאה רכה מדי יש להפחית את המינון.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער