עצירות אצל בת שנתיים

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

12/10/2015 | 12:39 | מאת: אלונה

שלום רב, הבת שלי בת שנתיים וחודשיים ויש לה בעיה שהיא סובלת מעצירויות וכאבים בבטן במהלך היום ובזמן עשיית הקקי. במהלך כל היום היא מתלוננת שיש לה קקי שמלווה לפעמים בבכי אך התדירות שהיא עושה זה בפועל הוא כל שלושה ימים לערך,וגם זה מלווה בייסורים וכאבים. הרבה פעמים במהלך היום היא אומרת שיש לה קקי ונראה שכואב לה אך לפעמים זה חולף אחרי דקה שניים והיא לא עושה כלום. האם יכול להיות שיש לה איזה בעיות במערכת העיכול או בפי הטבעת שגורמות לכאבים מלבד העצירויות? וכיצד ניתן לבדוק את זה? בנוסף ראוי לציין שהיא כמעט ולא שותה מים במהלך היום מלבד בקבוקי המטרנה בבוקר ובערב למרות שאנחנו מנסים לתת לה ירקות,פירות ומים מתוקים. אשמח לעזרתך, תודה רבה

התופעה שאת מתארת מאד שכיחה.זו התנהגות של התאפקות .ההתאפקות התחילה לאחר יציאה יותר קשה שגרמה לכאב בפי הטבעת והפחידה את הילדה ומאז בכל פעם שמרגישה צורך ליציאה, ואצל ילדים זה יכול להיות מספר פעמים ביום, היא מכריזה קקי-קקי אך פוחדת שזה יכאב ומתאפקת. אך המעי שלה בריא ומתכווץ כדי שתהיה יציאה וכך יש יציאה פעם ב-3 ימים כי ילד קטן לא יכול להתאפק ימים רבים. זה חשוב לעודד אכילת ירקות ופירות אך כאשר יש כבר עצירות זה לא מספיק וצריך לטפל בעצירות על ידי ריכוך הצואה. צואה רכה יוצאת בקלות וללא כאב וכך לאט לאט הילד נרגע ומפסיק להתאפק. הטיפול המתאים ביותר הוא פוליאתילן גליקול כמו נורמלקס. והטיפול צריך להמשך מספר חודשים. בשבוע ראשון מינון 16 גרם ב240 מל שתיה קרה או חמה שהילדה אוהבת פעם ביום ( אופ עמיים 8 גרם ב120 מל שתיה)ואחר כך לרדת למינון 8 גרם ב120 מל שתיה פעם ביום כאמור במשך מספר חודשים.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער