עצירות מס ימים אצל ילד בן 3 (גמול חצי שנה)

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

29/09/2015 | 17:02 | מאת: לוסי

שלום, בני מאוד בררן באוכל אוכל כמעט רק אורז פתיתים ומעדנים. הגיע למצב של עצירות 3 ימים כאב לו הטוסיק וסרב לשבת כי כואב לו ואפילו לא עשה פיפי כי פחד שייצא לו גם קקי. היינו במוקד ונתנו לנו לעשות לו חוקן, אחרי החוקן העלה חום ולקחנו אותו שוב למוקד, הפנו אותנו למיון כי חששו מדלקת בתוספתן (בכה מכאבי בטן והצביע על בטן תחתונה ימנית) במיון שוב עשו חוקן וטענו שזה לא הדלקת. אחרי כמה שעות הוא שחרר את "הפקק", בעמידה ממש ברח לו וסרב לשבת בסיר או בשירותים. מאז זה היום השני ששוב הוא מסרב לשבת בשירותים, רק עושה פיפי, ואני נותנת לו 3 פעמים ביום "אל-צירות" של הדס אך כלום לא קורה. מה אתם ממליצים לעשות? מחדת שוב להגיע למצב של חוקן

הילד פוחד לעשות פעולת מעיים ולכן מתאפק. אלצירות של הדס הוא תכשיר יותר מדי עדין ולא מספיק בשבילו. הטיפול המומלץ: 1. לא לעשות חוקן.זה כואב ומפחיד וגורם לעוד יותר התאפקות. 2. ריכוך צואה עם פוליאתילן גליקול כגון נורמלקס אבקה ללא טעם וריח שממיסים בכל משקה ,במינון שכתוב על האריזה יום יום לריכוך הצואה.טיפול זה ינתן עד אשר יפסיק לפחד ויחזור לשבת על האסלה. מדובר לפחות 3 חודשים ואפילו יותר עד מפסיק להתאפק, וגם אז צריך לרדת במינון בהדרגה.

06/10/2015 | 22:11 | מאת: מנסיוני

היי לוסי הילד שלנו עבר עצירות קשה ואני מאד מאד ממליצה לך להקפיד על התזונה מלאה ירקות,פירות, נוזלים, מיצים, מרקים!!זה מציל!תייעצו עם דיאטנית

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער