מעי עצל

דיון מתוך פורום  עצירות בתינוקות, ילדים ונוער

27/09/2015 | 13:55 | מאת: עידית

שלום, אני בת 17. רציתי לדעת אם מעי עצל משפיע על תדירות היציאות. כלומר, שבמקום נגיד 5 יציאות לשבוע, יש 3 ואפילו פחות? אפשר לטפל בזה?

המונח מעי עצל הוא שגוי. יש הבדלים בין בני האדם בתדירות ועצמת ההתכווצויות של המעי הגס , בתלות בתכונות המעי, הרכב המזון, הרגלים שהתקבעו עוד מילדות, זמינות השירותים , תרופות שונות, מצב רוח ועוד ועוד. לכן בטיפול צריך להתייחס לכל המרכיבים. 1. תזונתי: צריך לשתות ולאכול ירקות ופירות כל יום. כאשר מרגישים צורך ללכת לשירותים לא דוחים ולא מתאפקים. כאשר יושבים על האסלה למתן שתן יושבים עוד 5 דקות ומנסים לעשות גם פעולת מעיים. ואם אין שיפור בתדירות היציאות יש טיפול מרכך צואה עם נורמלקס , אשר אותו צריך להוסיף לכל הפעולות שפרטתי ולא במקומם.

מנהל פורום עצירות בתינוקות, ילדים ונוער