בעיית עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

16/05/2010 | 11:52 | מאת: רפי

שלום, יש לי 3 חודשים גוש אדום מפריש וכואב בעפעף העליון מימין. מה עושים?

רפי היקר, לפי התיאור שלך ייתכן מאד שמדובר ב"שעורה" כרונית, או חלזיון בלשון המקצועית. "שעורה" היא מצב שכיח הנגרם מסתימה של אחת מבלוטות השומן בעפעף. כתוצאה מן הסתימה נאגר התוכן השומני של הבלוטה בתוכה ואינו מתפנה - עקב כך מתפתח תהליך דלקתי בעפעף. בשבועות הראשונים מקובל לטפל בדלקת באמצעות קומפרסים חמים ומשחות אנטיביוטיות או סטרואידליות. בשלבים המאוחרים (ככל הנראה במצב אותו אתה מתאר) כשאין החלמה, ניתן לטפל באמצעים פחות שמרניים, כלומר לנקז באופן כירורגי את התוכן השומני של הבלוטה, על מנת לאפשר ריפוי. הניקוז מתבצע ברוב המקרים באופן פנימי, כלומר מן החלק האחורי של העפעף, ללא השארת צלקת חיצונית. ואולם, כפי שעולה מן התיאור שלך - התהליך הכרוני של הדלקת גורם אצלך להפרשה דרך העור, ונראה שלא יהיה מנוס אלא לבצע חתך בעור כדי לנקז בשלמות את התוכן השומני התת-עורי. לרוב, ההחלמה גם במצב זה - טובה מאד. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים