עין קטנה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

25/12/2010 | 01:04 | מאת: גיל

נפגעתי בעין ימין מזריקת אבן עקב זה איבדתי את הראיה ןהעין ימין התכווצה לי רציתי לדעת אם זה אפשרי למלא את העין בג'ל או סיליקון

גיל שלום! עין שמתעוורת ומאבדת את חיותה ומתכווצת, בעקבות חבלה או מחלה, מפסיקה לייצר את נוזלי העין ומתכווצת - הולכת לפטיזיס. האפשרות למילוי העין בשמן סיליקון על מנת למנוע המשך התכווצותה קיימת. ואולם - לא מקובל לבצע ניתוחים בעין עיוורת משום שקיים סיכון להתפתחות דלקת קשה בעין הטובה (SYMPATHETIC OPHTHALMIA). אופציה נוספת שקיימת, אם העין אינה כואבת, היא להרכיב מעין פרוטזה אוקולרית קדימה לעין הקטנה שבפטיזיס על מנת להסוותה. בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים