עין דומעת אצל אבא שלי

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/12/2010 | 13:46 | מאת: עמליה

שלום ד'ר זיידר. לאבא שלי עין יחידה שבה הוא רואה.עשרות שנים היא דומעת כל הזמן.רופא עניים אמר שהוא צריך לעשות ניתוח להרמת העפעף,והדבר יגרום לפיזור דמעות אחיד ויפתור את הבעיה,והפנה אותו למרפאת עיניים ב"ברזילאי".בבית חולים אמרו שאין צורך בניתוח,אך עשו לו טיפול(הוא לא מבין עברית,רק אמר שהיה ריח של משהו שנשרף).בעקבות הטיפול אמרו שיראה מטושטש במשך שעהולאחר מכן רגיל,ושיבוא לביקור חוזר בעוד חודש בחצי. עבר כבר שבוע,עדיין הוא רואה מטשטש.האם אתה מעייץלחזור לבית חולים או שאתה יכול להמליץ על רופא עיניים אחר?מה לעשות?אבא שלי סעודי, ניצול שואה,חי לבד.כל יציאה מהבית מהווה קושי מסוים. תודה רבה.עמליה

עמליה שלום! אכן, הרמת עפעף יכולה להקל לעיתים תופעה של דמעת, באמצעות חשיפה של שטח נרחב יותר של פני השטח של העין. במצב זה התגברות אידוי הדמעות מפני השטח לאוויר מקל את התופעה של נזילת הדמעות על פני הלחי, ומפחית את הצטברות פלס הדמעות הגבוה בעין וטישטוש הראייה. יחד עם זאת, קיימים גם מנגנונים רבים נוספים שיכולים לגרום לדמעת, בתוכם יובש בעין, או חסימה של דרכי ניקוז הדמעות. לא ברור לי איזה מין טיפול עבר אביך בברזיליי. אם להסתכל על הצד החיובי שבעניין - הרי שדמעת מעבר להיותה מיטרד - אינה מסכנת את הראייה בעינו היחידה של הפציאנט. הייתי מצטרף לאביך לביקורת בברזיליי - על מנת לשפר את התיקשורת עם הצוות הרפואי ולהבין מה היה פשר הטיפול שעבר. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים