בוטקס שגרם לחולשת שרירי עפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

16/05/2010 | 01:19 | מאת: יובל

בעקבות הזרקת בוטקס חד פעמי להסתרת כמתי הבעה במצח, נגרמה חולשת שרירם כללית במצח ועקב כך עודפי עור ונפילת עפעפיים. מה ניתן לעשות ?

שלום, יובל! הזרקת בוטוקס יכולה באופן עקרוני, תלוי במיקום ההזרקה ובמינון - לגרום לצניחת עפעפיים. המנגנון השכיח הוא באמצעות "נדידה" של החומר לאיזור השריר המרים את העפעף וחולשה שלו. אצלך ההזרקה באיזור המצח תרמה, ככל הנראה, יחד עם האפקט של השטחת המצח - גם לצניחת הגבות ועימן הופעת עודפי עור בולטת יותר באיזור העפעפיים - אלה גורמים למראה צנוח של העפעפיים. הבשורה המעודדת במצב זה שהוא לרוב הפיך. בד"כ משך הזמן המקסימלי שבו פועל הבוטוקס הוא 6 חודשים, כך שיש לצפות לחזרה של המצב ל"נקודת הפתיחה". אם עברו מספר חודשים ועדיין אין שיפור משמעותי - כדאי להתרשם ממצב הגבות. ניתן לשקול אז טכניקות כירורגיות שונות של הרמתן. מנח גבוה יותר של הגבות מאפשר לשריר המצח "להתאמץ פחות" על מנת להרימן - ולכן קמטי ההבעה במצח ממותנים, בלא שתופיע צניחת העפעפיים שבה הבחנת. מקווה שעניתי לשאלתך, יובל. יום טוב, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים