ניתוח עפעפיים אצל תאילנדית

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/12/2010 | 03:05 | מאת: נטלי

שלום ד"ר, אני תאילנדית ויש לי עיניים מלוכסנות ועפעף כפול . כלומר, לא רואים בכלל את השטח שמעל העפעף (היכן שנהוג לאפר) . מאז ומתמיד זה הפריע לי , גם בגלל שכשאני מתאפרת אז לא רואים את האיפור וגם כי אין סימטריה בין 2 העיניים . בעין אחת העפעף מכסה יותר מאשר בעין השנייה. רציתי לדעת, האם ניתוח עפעפיים מתאים לי ? (מכיוון שאני ממוצא אחר) אני יודעת שהעיניים שלי יישארו קטנות אבל זה לא מפריע לי . החלום שלי הוא שיהיה לי עפעף רגיל ולא כפול .

נטלי שלום! שאלתך מעניינת. ברוב סיפרי האוקולופלסטיקה שמור פרק שלם לנושא של ASIAN BLEPHAROPLASTY בגלל מבנה העפעף המיוחד והאנטומיה הייחודית של העפעפיים באוכלוסייה זו. שני עקרונות מנחים בניתוח עפעפיים באוכלוסייה אסיאתית הוא לא להסיר יותר מידי עור ולהשאיר את חריץ העפעף (LID CREASE) במיקום נמוך יחסית - על מנת לא לשנות בצורה דרמטית את מראה העפעפיים. הניסיון הגדול ביותר בניתוחים מעין אלו הוא כמובן במזרח הרחוק וכן בחוף המערבי של ארה"ב שם קיימת אוכלוסייה גדולה ממוצא אסיאתי. עקרונית, ניתן לבצע ניתוח עפעפיים באוכלוסייה זו, אך באופן שמרני ואצל מנתח מנוסה. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים