החלמה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

21/11/2010 | 08:31 | מאת: תמר

ברצוני לברר . אני שבוע לאחר ניתוח עפעפיים עליונים. כמה זמן צריך ללכת עם משקפיים כהות ? מתי אפשר לשתוף את העיניים ? איזה משחה צריך לעפעפיים ? מתי אפשר לחזור לפעילות ספורט?

שלום תמר, משקפיים כהות לאחר הניתוח מטרתם להסתיר את ההמטומות והנפיחות מן הסובבים - וכשאלה חולפים - ניתן להסירם. ניתן לשטוף את הפנים והעפעפיים בדרך כלל יום - יומיים לאחר הניתוח, בלי לשפשף את העפעפיים על מנת לא לקרוע את התפרים. המשחה הניתנת בימים הראשונים היא בדרך כלל משחה אנטיביוטית, על מנת למנוע זיהום של הפצעים הניתוחיים. לעיתים מחליפים המשחה כעבור שבוע - שבועיים לכזו בעלת מרכיב סטרואידלי על מנת לזרז ספיגת הבצקות והנפיחות. פה ושם גם נותנים בטווח של מספר שבועות משחה המכילה סיליקון אשר משפרת את מראה הצלקות. לפעילות ספורטיווית ניתן לחזור בדרך כלל כעבור שבועיים מן הניתוח. לסיכום, קיימת שונות בגישה הטיפולית שלאחר הניתוח בין מנתחים שונים. הייתי שואל שאלות אלה גם את המנתח שלך... החלמה מהירה. ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

22/11/2010 | 11:07 | מאת: תמר

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת

מנהל פורום צניחת עפעפיים