שקיות מתחת לעין

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

10/10/2010 | 01:24 | מאת: אוסנת

מזה שנה יש לי שקית מתחת לעין ימין, ברצוני לדעת האם הדבר יכול להעיד על בעיה רפואית כלשהי, או שמדובר רק בבעיה אסטתית. אודה לך על התיחסותך

שלום אוסנת! "שקיות" תחת העיניים, או EYELID BAGS,יכולות להיווצר כתוצאה מבעייה בריאותית או אסתטית. בעייה בריאותית יכולה להיות אלרגיה שגורמת לבצקת של העפעפיים, או אי ספיקת כליות שגורמת לאיבוד חלבון בשתן ולצבירת נוזלים בגוף, בין השאר גם בעפעפיים. אם רופא המשפחה או העיניים שללו בעיות אלו - הרי שברוב המקרים מדובר בחולשה של הספטום (קרום) הארובתי שקיים בעפעפיים ו"שומר" את שומן הארובה מאחוריו. בחלק ניכר מן המצבים - קיים מבנה עפעפיים כזה בבני משפחה נוספים (הורים, אחים). כאשר הספטום נחלש - השומן הארובתי בולט קדימה לעפעפיים - ואז העניין נחשב לאסתטי וניתן לפתרו, אם מפריע, באמצעים כירורגיים... בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים