טיפול בעודפי עור

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

13/05/2010 | 10:42 | מאת: ליאורה

שלום רב, אני לא בטוחה שזה קשור לפורום זה, אבל אני אנסה בכל זאת: יש לי יותר עודפי עור בצד אחד של העפעף לעומת הצד השני. האם זה משהו שניתן לתיקון ? האם ניתן בכלל להגיע לסימטריה ? תודה מראש על התשובה. ליאורה.

ליאורה שלום! במהלך השנים מופיעים בחלק מן הפציינטים עודפי עור בעפעפיים העליונים. במרבית המקרים הבעייה היא אסתטית בלבד, אך במצבים מתקדמים עודפי העור נשענים על שולי העפעף ומסובבים את הריסים לכיוון העין, מה שעלול לגרום לתחושת גוף זר ולהפרעה בפני השטח של העין. במצבים בהם עודפי העור גולשים מעבר לשפת העפעף עלולה להיגרם הפרעה בשדות הראייה העליונים. על מנת לסלק את עודפי העור ניתן לעבור ניתוח בלפרופלסטייה עליונה. לעיתים עודפי העור בעפעפיים העליונים מופיעים באופן לא - סימטרי. המדידה במהלך הניתוח צריכה להיות דקדקנית, ומתבצעת לאו דווקא לגבי כמות העור שיש לסלק, אלא של מידת העור שמותירים בעפעפיים. בידיים מיומנות ניתן להגיע ברוב המקרים לסימטרייה טובה של העפעפיים לאחר הניתוח. אני מקווה שעניתי לשאלתך, בברכה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

13/05/2010 | 13:12 | מאת: ליאורה

מנהל פורום צניחת עפעפיים