טיפות עניים להרמת עפעף

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

23/07/2010 | 08:16 | מאת: מהססת

ביעוץ לגבי ניתוח המנתח טיפטף טיפה שהרימה את העפעף. כשעה לאחר מכן שמתי לב לטישטוש בראייה והרחבה של האישון יחסית לאישון שלא טופטפה בו טיפה.האם זה נורמלי?

שלום למהססת, הטיפות שמקובל לטפטף כתבחין לפני ההחלטה על בחירת הטכניקה הניתוחית על מנת לבדוק אם העפעף מתרומם הן טיפות אפרין או פנילאפרין. טיפות אלו מכילות חומר המכווץ את השריר ע"ש מילר - השריר העוזר לשריר העיקרי (לבטור פלפבראליס) להרים את העפעף. באם העפעף מתרומם לרמה המספקת - ניתן לנתח בגישה "אחורית" את העפעף - ולקצר את השריר ע"ש מילר על מנת להשיג תוצאה ניתוחית טובה בתיקון צניחת העפעף. הטיפות הללו גם גורמות להרחבת האישון ע"י כיווץ שריר הדילטור (השריר הרדיאלי המרחיב את האישון) - ולכן טישטוש הראייה בו חשת. כל התופעות (הרמת העפעף והרחבת האישון) חולפות בטווח של 1-2 שעות. בהצלחה, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

24/07/2010 | 10:40 | מאת: המהססת

בעבר היה לי לחץ תוך עיני מוגבר האם השימוש בטיפה בבדיקה באופן חד פעמי יכול לגרום לעלייה שוב של הלחץ?

מנהל פורום צניחת עפעפיים