תעלות החלב

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

28/12/2013 | 21:11 | מאת: אבי הכהן

שלום ד"ר אני בן 60 סובל מיובש מתמשך בעיניים טיפות שונות כולל סטרואידים אנטיביוטיקה ופרש טירס לא עזרו ,מספר רופאים טענו בפני שמדובר ביובש מאחר ותעלות החלב שמפרישות שומנים סתומות. לאחרונה שמעתי שקיים ניתוח לפתיחת תעלות החלב (כ20-30 תעלות בכל עין) אודה לכם באם תאירו את עייני -תרתי משמע- על ניתוח זה האם מדובר במניתוח מוכר ? אפקטיבי? תודה

מר הכהן שלום! אכן, אחד המצבים השכיחים בעפעפיים הוא הפרשה שומנית סמיכה מידיי של בלוטות החלב בעפעפיים. מצב זה גורם לגרוי כרוני של העין, וליצירה של פילם דמעות לא יציב שמתאדה במהירות מפני השטח של העין וגורם לסימפטומים של יובש. הטיפולים השכיחים הם קומפרסים חמים, וטיפולים טופיקלים באנטיביוטיקה ובסטרואידים. "שעורה" היא סתימה של אחת מן הבלוטות עם הופעה של דלקת של העפעף. הטיפול בשעורה כרונית / כלואה כולל לעיתים כירורגיה של העפעף, לניקוז התוכן השומני שאגור בעפעף. לעיתים, קיימת הפרשה דיפוזית סמיכה מידיי של הבולטות ולאו דווקא חסימה ממוקדת של אחת הבלוטות (שעורה)ומעבר לטיפולים שהזכרתי לעיל - ניתן "לחלוב" את הבלוטות באמצעות פינצטה מיוחדת, על מנת לרענן את ההפרשה שומנית שלהן. פעולה זו יכולה לתת הקלה, בד"כ זמנית; אך ארוכה יותר עם משולבת בשאר הטיפולים. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים