אפרקסיה של העפעפיים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

16/12/2013 | 22:54 | מאת: טל

ד"ר זיידר שלום חמותי אובחנה לפני כשנה בבלפרוספזם טופלה בהדרגה בטיפות נגד יובש, בנזודיאזפינים ושלושה סבבים של זריקות בוטוקס . זריקות השפיעו לטובה אך החלה תופעה של דיפלופיה שפגעה בתפקוד היומיומי. בהמשך גם בוצע ניתוח הרמת עפעפיים . מזה כחודשיים החלה להתפתח אפרקסיה אגרסיבית ביותר עד כדי חוסר יכולת לפתוח את העיניים ברוב שעות היום!!! כטיפול בבעיה זו הוחל טיפול פומי בקסנזין כאשר עיקר ההדרדרות החלה בעצם לאחר תחילת הטיפול בתרופה זו. האם מנסיונך מהלך כזה אופייני? האם ישנו פתרון תרופתי או ניתוחי נוסף? מדובר במצב בלתי נסבל ואנו מחכים בכליון עיניים לתשובתך תודה רבה!!!

טל היקר שלום! כתבנו בעיניין מאמר שפורסם ב"הרפואה" לפני כמה שנים. תוכל למצוא את הנוסח המלא בלינק הבא: http://www.ima.org.il/imaj/dynamic/web/eng/inpage.asp?show=article&nJournalID=171&catID=402&artID=1911 בשורה התחתונה, אם כלו כל הקיצים, וזריקות בוטוקס כבר אינן מועילות... ניתן לנסות ניתוח להרמת עפעפיים בטכניקה של FRONTALIS SUSPENSION , או "מיתלה עפעפיים", כך שתושג שליטה טובה יותר בפתיחת העיניים על ידי השריר המרים את המצח. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים