יעוץ לגבי דלקת עפעפים בעינים

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

22/06/2010 | 11:58 | מאת: iris

לד"ר ניר זיידר שלום רב בעלי סובל מזה מס' חודשים מדלקת עפעפיים מציקה מאד(יובש,גרד,צריבה,אודם)יש אי נוחות רבה במהלך ימי שרב או ימים חמים.קיבל טיפות בלפמיד,ומשחת אריתומצין בזמנו גם טיפות מקסיטרול ועדיין אין ממש שינוי דרסטי.ניסה טיפול באנטיביוטיקה מסוג מינוצקלין והיתה הטבה מסויימת אבל היו כאבי בטן ועצירות רבה ונאלץ להפסיק. רופא עינים שהיה אצלו ציין שיש דלקת חיידקית וסבוארא דרמטיטס,סתימה של בלוטות החלב. אם כך מה עוד ניתן לעשות? האם מומלץ שימוש במחמם עינים הקיים בשוק? הדלקת התחליה אחר דלקת ויראלית ושימוש בטיפות דיאמטצין האם יש קשר לכך?? בתודה איריס

איריס שלום! הטיפול בדלקת עפעפיים (בלפריטיס) יכול להיות סיזיפי. מגוון הטיפולים הקיים מתחיל מקומפרסים חמים (עם צמר גפן, תיאון, בד, או באמצעות מחמם העפעפיים החדש בשוק - EYEHEAL של RAZLIFE), ממשיך בהיגיינת עפעפיים (באמצעות מגבונים) ובטיפולים תרופתיים ולעיתים - כירורגיים. הטיפולים התרופתיים כוללים טיפולים מקומיים בטיפות או משחות אנטיביוטיות (כגון סינטומיצין, אריתרומיצין...), וטיפול בסטרואידים מקומיים (כגון בלפמיד או מקסיטרול). טיפולים תרופתיים יכולים להיות גם סיסטמיים, בד"כ באנטיביוטיקה ממשפחת הטטרהציקלינים (כגון דוקסילין או מינוציקלין). הטיפול הסיסטמי יכול להימשך גם מספר חודשים במינון נמוך. טיפולים כירורגים מתחילים ב"סחיטת / חליבת" בלוטות החלב הסתומות, ממשיכים בניקוז כלזיונים ("שעורות" כרוניות) ובטכניקות שונות לטיפול בריפיון העפעפיים, אם קיים. יש "לתפור" הטיפול עבור כל פציאנט בהתאם לסימפטומים ולסימנים שמציג. נראה לי שמיצית חלק נכבד מן האופציות הטיפוליות. אם הבעייה מתמשכת כפי שאת מתארת - הייתי מציע להתייעץ עם רופא עיניים אוקולופלסטיקאי (מומחה עפעפיים). בברכה, ד"ר ניר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים