השפעה על חדות ראיה לאחר הניתוח

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

19/07/2013 | 12:13 | מאת: תמר אורון

שלום ד"ר ניר עברתי ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים בשתי העינים . אני כשבועיים לאחר הניתוח . יש ליירידה משמעותית בראיה שלי מרחוק (קודם יכולתי אפילו לנהוג ללא משקפיים ..עתה אנני רואה חד אף אות בלוח בדיקות ראיה ללא משקפיים. עלי לציין שעברתי ניתוח קטרקט בשתי העינים לפני כשנה . האם תוכל לחוות את דעתך בנדון בברכה תמר

תמר היקרה, שלום! אכן, לניתוח עפעפיים תיתכן השפעה על האופטיקה של העין. ברוב המקרים ההשפעה זניחה, אך לעיתים יש צורך בעידכון המשקפיים. יחד עם זאת, בשבועות הראשונים קיימים אלמנטים שעשויים לחלוף, כמו המשחה שנכנסת לעין ומטשטשת את הראייה או הבצקת הפוסט-ניתוחית של העפעפיים שאמורה לחלוף, ועימה כובד העפעף שמשנה מעט את האופטיקה של העין. הייתי ממתין עוד מספר שבועות להתייצבות המצב ואז מתייעץ עם הרופא המנתח / רופא עיניים באשר לעידכון המשקפיים. בברכה, ד"ר זיידר.

מנהל פורום צניחת עפעפיים