נפיחות מתחת לעין שמאל

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

23/08/2012 | 23:37 | מאת: אלי

מלפני שבוע היה לי נפיחות מתחת לעין שנראה לא טוב ומעצבן, הלכתי לרופא עיניים אמר לי שזה שעורה קלאסית ונתן לי כדורים פלוס משחה למרוח לפני השינה , אך המצב רק מחמיר , היום שאני קם גיליתי הפתעה חדשה בנפיחות נקודה לבנה, האם זאת תופעה נורמלית של חלק מהליך הטיפול? האם יש פתרון מומלץ לזה?

אלי שלום! אכן, התהליך הדלקתי שאתה מתאר מתאים ל"שעורה", שנגרמת כתוצאה מסתימה של בלוטת שומן בעפעף. נוהגים לתת טיפול מקומי במשחה ובקומפרסים חמים. לעיתים התוכן השומני של הבלוטה מתנזל ונוטה להתנקז וזהו פשר הנקודה הלבנה שאתה מזהה. מרבית השעורות אכן מסתדרות בטיפול זה, מקצתן דורש ניקוז כירורגי. בברכת בריאות, ד"ר זיידר.

11/01/2016 | 23:14 | מאת: קרן

יש לי שיעורה כבר 3 שבועות והיא לא התפתחה לגוש גדול עם מוגלה היא פשוט נקודה פנימית מגרדת שלא עוברת!! אני שמתי סינטומיצין. יש עוד דרך שאפשר לגרום לזה לעבור מהר יותר? (חתונה עוד שבועיים). אני חושבת שזה נגרם מריס שגדל לכיוון שונה כי זה כואב לי בריס וויזואלית אני רואה שהוא לכיוון שונה, אם אני אוציא את הריס זה יעבור ?

מנהל פורום צניחת עפעפיים