נוזל לוחץ על עצב הראייה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

24/03/2012 | 22:00 | מאת: יוסי

עודף נוזלים בגולגולת לוחץ על עצבי הראייה....?.....???מה משמעות?האם יש תרופה ..תודה

יוסי שלום! על פי תיאורך אני משער שמדובר בעלייה בלחץ תוך גוגלתי על רקע אידיופטי (ללא סיבה ברורה). מצב זה אומנם לא שכיח,אך מאובחן לעיתים באנשים עם עודף משקל, או על רקע נטילה כרונית של תרופות כמו סטרואידים או אנטיביוטיקה ממשפחת הטטרה-ציקלינים. הלחץ התוך גולגלתי המוגבר גורם בד"כ לכאבי ראש ועלול לגרום עם הזמן ללחץ ונזק לעצבי הראייה עם פגיעה בחוש הראייה. הטיפול כרוך לרוב בייעוץ דיאטטי לירידה במשקל. קיים גם טיפול תרופתי להורדת הלחץ התוך גולגלתי בכדורי דיאמוקס. במקרים קשים שאינם מגיבים לטיפול ניתן לשקול גם טיפול כירורגי (השתלת שאנט לניקוז עודפי הנוזל בראש). בברכת בריאות, ד"ר ניר זיידר רופא עיניים מומחה בפלסטיקה של העין http://sites.google.com/site/nirseider/ אתר אינטרנט

מנהל פורום צניחת עפעפיים