צניחת עפעף ועין יבשה

דיון מתוך פורום  צניחת עפעפיים

11/04/2021 | 08:57 | מאת: יעל

שלום , 3 חודשים אני סובלת מכבדות בעין ימין , קושי בפתיחת העין , תחושת יובש. העפעף גם צנח מעט. הייתי אצל 2 רופאי עיניים שבדקו את העיניים ואת הקרקעית ואמרו שהכל תקין מלבד יובש וצריבה בקרנית . טופלתי בטיפות סטרואידים וטיפות ליובש מה שעזר לי למספר ימים וחזר שוב. מה יכולה להיות הבעיה ? האם מדובר ביובש או שיש לעשות בירור יותר מקיף ? תודה.

20/04/2021 | 16:53 | מאת: יעל

מצרפת תמונה של הצניחה

יעל יקרה, יובש או דלקת משמעותיים של העין יכולים לגרום לבלפארוספזם (צימצום אי רצוני של העפעפיים עקב כאב / אי נוחות), שלעיתים יש קושי להבדילו מצניחת עפעף אמיתית. תיקון צניחת עפעף עלול בתורו להחמיר את היובש. כדאי להמשיך לטפל ביובש, ולהמשיך מעקב אצל רופא העיניים המטפל, שבתורו יכול להפנות לייעוץ או הערכה על ידי אוקולופלסטיקאי. בברכת בריאות, ד"ר זיידר. www.oculoplastics.co.il

מנהל פורום צניחת עפעפיים