האם מקרה אבוד?

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

11/12/2010 | 23:16 | מאת: לימור

שלום. לפני כשלוש או ארבע שנים עברתי לאחר אין סוף לבטים ניתוח שרוול. ההחלמה היתה לי קשה. מיום הניתוח ועד בכלל ירדתי 4 ק"ג בלבד (כולל תקופת האשפוז). כל מי שעבר את הניתוח יודע כי בלתי ניתן לאכול בשלבים הראשונים ובכל זאת... עוגמת הנפש היתה כה גדולה שלא יכולתי להיכנס לפורומים, לשמוע על הצלחות ולשאול. הבדיקות שלאחר הניתוח יצאו לתקינות. די מהר הצלחתי לחזור לאכול פחממות והתקשיתי יותר בעיכול בשר או דגים (שלא מהם השמנתי מלכתחילה, כמובן...).אין לתאר את עוצמת חוויית הכישלון. ניתוח מיועד לאלה ששאר הדיאטות הנורמטיביות אינן עוזרות, והנה ניכשלתי גם בו.כעת כשיש לי אומץ שוב להתמודד, מה ניתן לעשות והאם? (לא אנותח שוב). בתודה.

14/12/2010 | 20:56 | מאת: ד"ר נאסר סקרן

שום דבר לא אבוד לא צריך לאשים את עצמך, כנראה הניתוח שעברת לא מתאים לך (לא מתאים לחולה זוללי מתוק) או השרוול הוא גדול. יש פתרון והוא ניתוח מעקף תריסריון או מעקף קיבה. את יכולה לבקר אצלי במרפאה להשמנה בימי שני שעה 10 המשך יום נעים דר סקרן

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר