מהי המחלה שממנה מרפאים על ידי הניתוח?

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

27/05/2013 | 13:41 | מאת: לורנה

כאשר כירורגים מקדמים את ניתוחים כפתרון למחלת ההשמנה, הם אף פעם לא דואגים לציין אז מהי המחלה שממנה סובל בן אדם? השמנת יתר זה לכל הדעות תוצאה של מחלה אחרת שהיא - אי תקינות של מערכות חילוף החומרים בגוף! לכל הפחות שם המחלה פה כבר מצביע על איפה לחפש את הפתרון לה. הבעיה היא שהגוף של אדם לא מצליח לעכל את האוכל שנכנס לתוכו. וזה שגוזרים חלק מאיברי ספיגת האוכל לא תעזור פה. כי בסוף הגוף לא יצליח לקבל אפילו את המינימום הנחוץ לו מבחינה תזונתית כדי להיות בריא. במחקרו המקורי של דר' סימאונס, הוא מציין שהבעיה אכן נובעת ממנגנון השולט בחילוף החומרים ואפילו פיתח שיטה שמחזירה לאדם חילוף חומרים תקין ומהירות. לשיטה הזאת קוראים תהליך ההרזיה של דר' סימאונס. הלוואי שיותר רופאים ודיאטולוגים אכן יקראו את המחקר המדהים של דר' סימאונס וידברו עם אלפי אנשים שמנםי שחזרו להיות רזים ובריאים אחרי יישום השיטה ומעבר לתזונה מאוזנת לאחריו (ולא לפניו כפי שטוענים דיטולוגים מבלי לשים לב שמדובר במחלה בחילוף החומרים שתזונה בלבד אינה מסוגל לפתור)

בוקר טוב לורנה השמנת יתר מוגדרת קודם כמחלה והיא הולכת עם עוד מחלות נלוות אליה באחוז גבוה . השמנת יתר ומחלות האלה משפיעות שלילית על איכות ואורח החיים של השמנים . חשוב לרדת במשקל . לאחר ירידה במשקל אנחנו מסיגים פתרון או שיפור של המחלות האלה באחוז גבוה. לפני הניתוח אנחנו בודקים אם ההשמנה היא חלק ממחלה אחרת ולכן אנחנו בודקים פורפיל שומנים לשלילת סיבה הורמונאלית וגם הערכת פסיכיאטר באם מדובר במחלה התנהגותית. בכבוד רב ד"ר ג'זמאווי

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר