ניתוח חוזר

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

03/08/2012 | 17:36 | מאת: Paila

לפני 9 וחצי שנים עברתי פונדופליקציה לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי - ניתוח שהצליח באופן חלקי. בכל אופן מצבי בשנים האחרונות לא טוב - עם דלקת כרונית בוושט, כאבים וכו'. מכיוון שיש לי גם עודף משקל שאלתי את הכירורג שהלכתי אליו להתייעץ לגבי ניתוח חוזר אם אפשר באותה הזדמנות גם לקצר קיבה. הוא המליץ על ניתוח מעקף שיפתור את שתי הבעיות, אבל בכל מקרה הזהיר אותי שהצלקות מהניתוח הקודם גורמות לניתוח כזה או לפונדופליקציה חוזרת להיות מסוכנים יותר מה דעתך? בתודה מראש.

התערבות ניתוחית בגובה ניתוח פונדופליקציה כן מורכבת יותר וכרוכה בסיכון גבוה . אם הפונדופליקציה רפויה נתן לפרק אותה ולבנות מעקף קיבה . ניתוח מעקף קיבה הוא ניתוח שאמור לגרום לירידה במשק ולטפל במחלת הרפלוקס. בכבוד רב ד"ר גזמאווי

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר