הקאות

דיון מתוך פורום  כירורגיית השמנת יתר

15/10/2011 | 20:40 | מאת: עותמאן

ד"ר שלום עברתי ניתוח טבעת שוודית ב5-8 חודשיים וחצי ,ירדתי10 אחרי הניתוח , עדיין לא ניפחו את הטבעת בשל הקאות ביצעתי בדיקת בליעה של חומר וצילמו את הקיבה ומקום הטבעת, ולפי זה הכל תקין אולם אני ממשיכה להקיא אפילו לפעמים ממים או שתיה אם על קיבה ריקה. האמת אני חוששת שאצטרך לעבור שוב ניתוח של הוצאת הטבעת וביצוע ניתוח שרוול , מה התרשמותך מהמצב. קבעתי תור עם הרופא המנתח. תודה

הבנתי שאת חודשיים וחצי אחרי ניתוח טבעת לצורך הרזיה . הבנתי שאת ממשיכה להקיא ואפילו עקב שתית מים או ללא שתיה או אכילה . הבנתי שבשיקוף הטבעת במקום ויש מעבר של חומר ניגוד מעבר לטבעת . קודם כל לא ברור לי אם את מקיאה כל יום או הקאות ספורדיות כל מספר ימים? . האם יש השפעה שלילית על מצבך התזונתי? האם ההקאות אחרי ארוחות הן של אוכל מעוקל או אותו אוכל שקבלת לפני ההקאה ? האם ההקאה מופיעה מידית או אחרי זמן מהארוחה ? האם את סובלת מצרבת ? משיעול? אני חושב שצריך לבציע עוד שיקוף ולהיות בטוח ממיקום הטבעת ומהמעבר של חומר ניגוד דרכה. אני חושב שחודשיים וחצי אחרי התקנת טבעת צורכות בדיקות מעבדה של רוטינה רחבה ורמות של ויטמינים וברזל . אם אין סיבה ברורה וכל הבדיקות תקינות נתן לקבל טיפול בפרמין ולראות התגובה . אם לא ברורה האטיולוגיה וההראות ימשיכו יש צורך בפגישה עם הכירורג המנתיח ולשמוע ממנו על האופציות הטיפוליות . בהצלחה

מנהל פורום כירורגיית השמנת יתר