כאבי ברכיים

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

02/02/2015 | 17:14 | מאת: תמיר

שלום רב, אמי סובלת מכאבים עזים בגפיים, לאחר טיפולי כימותרפיה שפגעו לה בסחוס בגוף. היא כמעט ואינה מסוגלת ללכת. לפני כמה ימים הוזרקה לה כרבולת תרנגול לאחת הברכיים, אבל היא עדיין מתלוננת על כאבים עזים ברגליים. בעוד כחודש היא אמורה לעשות טיפול נוסף בברך השניה. איך אפשר לדעת אם הטיפול עזר? מתי אמורים הכאבים להיחלש? האם היא אמורה להיות במנוחה או בתנועה? מה עוד היא צריכה לדעת על הטיפול? תודה רבה, תמיר

במידה והכאב אכן נובע מפגיעה סחוסית הרי שהשיפור צפוי כששה שבועות מההזרקה. הידיעה האם הטיפול הועיל - תחושת המטופל. ניתן להפעיל כתלות בכאב. לציין כי בחלק גדול מהמקרים הכימותרפיה עלולה לגרום לפגיעה עצבית אשר מובילה לכאבי רגליים. במקרה זה ההזרקה לא תסייע. ניתן להתיעץ עם אונקולוג מטפל/נאורולוג ובמידה וזהו אכן הגורם ניתן להעזר בטיפול תרופתי הניתן על ידם

02/02/2015 | 19:03 | מאת: תמיר

תודה על התשובה המהירה. ההזרקה היא לאחר טיפול אורתופדי כמובן, פשוט התור הבא של אמא שלי הוא לקראת סוף שבוע הבא והיא חשה קצת חוסר אונים.

02/02/2015 | 19:32 | מאת: תמיר

אמי שואלת כיצד להתנהל אחרי ההזרקה. האם לנוח, או שאפשר לאמץ את הרגל?

מנהלי פורום פגיעות סחוס