פגיעה בסחוס המכסה את הקפיטלום

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

11/06/2014 | 07:57 | מאת: ערן

שלום רב, לפני כשנה התחילו אצלי קליקים במרפק שמאל שלעיתים היו מלווים בכאבים והגבלה בתנועה. נראה שזו תוצאה של אימון בייתי לקוי. אחרי לא מעט בדיקות ביצעתי בדיקת MRI שחזרה עם ממצאים תקינים למעט הבעיה הבאה: "מודגם באספקט התיכון של הקפיטלום פגם המערב את כל עובי הסחוס המכסה בקוטר 3 מ"מ במישור הקורונלי ללא עדות לבצקת לשדית סוב כונדרלית בסמוך." אשמח אם תוכלו לתת את חוות דעתכם לגבי מה זה אומר וכמו כן, כיצד ניתן לטפל? תודה רבה.

נזק שכזה אינו מצריך התערבות כירורגית - המדובר בנזק הנובע כפע הנראה מעומס יתר למפרק. טיפול - הורדת עומס (אימון ביתי קלוקל) פיזיותרפיה ומייצב למרפק. זאת כמובן במקביל למעקב אורטופדי

11/06/2014 | 10:27 | מאת: ערן

מאז שזה קרה לא התאמנתי (כבר יותר משנה). ניסיתי לחזור למשקלים ההתחלתיים שלי לאחר שנחתי מספר שבועות וזכור לי שזה לא עשה לי טוב כ"כ אז שוב הפסקתי. מייצב למרפק בזמן אימון? מעין תחבושת אלסטית? כי זה לא ממש עזר. אם אחזור להתאמן אעשה זאת רק במכון מסודר. ראוי לציין כי אותה פגיעה בדיוק קרתה במרפק ימין (במקביל) רק בחומרה הרבה יותר נמוכה (רק מעט קליקים). הבעיה עם סחוס לפי מה שאני מבין זה שאין לו יכולת שיקום עצמי ולכן המצב לא יכול להשתפר אלא רק להחמיר.

מנהלי פורום פגיעות סחוס