בליטה בעצם הבריח

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

02/11/2013 | 20:22 | מאת: לילי

בת 53 בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס ומאוזנת.יש לי בליטה נפוחה שבשלוש שבארבע השנים האחרונות בולטת יותר עם הזמן ,לעיתים כואבת מעט לאחר פעילות גופנית כמו פילאטיס ,רקודי עם הייתי אצל אורטופד הוא אומר שזה בליטה באזור סטרנלי של עצם הבריח משמאל ,קשור לסחוס, בפרוט שכתב האורטופד הוא ציין שזה באזור מפרק סטארניקלוויקולרי משמאל באנגלית כתב :osteoarthritis localizzed primary left at the level of left at the level of left sternoclavicular joint האורטופד טוען שזה תורשתי והאמת גם הוא שגם לאמי שנפטרה ממחלות אחרות היתה בליטה כזו והיא לא עשתה בירור בנושא . האורטופד המליץ על פיזיוטרפיה תרופות לשיכוך כאבים ו ועל אפשרות אם ארצה להתייעץ עם אורטופד כתף כיוון שזה קשור לכתף . שאלתי 1)האם יש אפשרות לקבל הסבר פשוט יותר על התופעה 2)האם זה אמור להמשיך ולגדול 3)מה הטיפול ?האם פיזיוטרפיה אמורה לעזור ולעצור גדילה של הבליטה ? 4)האם יש לזה השלכות בריאותיות או נזקים פרט לקטע האסתטי 5)מה דעתך בעיניין המון תודה על שתוף הפעולה !

שיויים שחיקתיים בפרק שבין עצם הבריח לעצם החזה. עשוי להמשיך ולגדול. פיזיותרפיה יכולה להקל על הכאב אולם לא תעלים את המימצא. לציין כי שינויים שחיקתיים במפרק זה יכולים להות מלווים מחלות ראומטיות - ולכן יתכן הקשר המשפחתי והקשר לתת פעילות הבלוטה. ממליץ הערכת רופא משפחה / ראומטולוג. כל טוב

מנהלי פורום פגיעות סחוס