נזק אוסטאו-כונדראלי בפאסט המדיאלי של הפיקה ובאספקט

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

12/06/2013 | 20:08 | מאת: אלון פרץ

אני שחקן כדורסל בן 15 מנתניה לפני כחודש נפצעתי באימון והתחלתי הליך של בדיקות קיבלתי פענוח של תוצאות האם אר אי וקיווית שמישהו יוכל לעזור לי ולהסביר לי מה חומרת המקרה והעם אוכל לטוס כגיל בעוד חודש ועם אפשר לדחות ניתוח או שמה לא צריך: מודגמת קונטוזיה לשדית באספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי עם דחיסה מינימלית של הקורטקס בקדמת הקונדיל . מודגם גופיף היפואינטנסי מנותק בסמוך לקורטקס הדחוס בקוטר מ 4 "מ בציר הסגיטלי (חתך 10 סדרה 501 - ) ממצא העשוי להחשיד לשבב אוסטאו- כונדראלי מנותק - דרושה השוואה לצילומי הרנטגן . הפיקה מודגמת בעמדה לטרלית . מודגם קרע נרחב של הרטינקולום הפטלרי המדיאלי באזור אחיזתו אל הפאסט המדיאלי של הפיקה . מודגמת אי סדירות של הקורטקס והסחוס המכסה באזור אחיזת הרטינקולום אל הפאס.מודגם גופיף היפואינטנסי מנותק בסמוך העשוי להתאים לשבב אוסטאו-כונדראלי מנותק בקוטר מ 6 " מ במישור הקדמי אחורי (חתך אקסיאלי 17 סדרה 601 מ 3, ) "מ במישור הצדדי פנימי ובגובה מ 7 "מ (חתך 5 סדרה 801 ). הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות . המניסקוסים בעלי מראה וגבולות שמורים . המנגנון המיישר מודגם תקין . הודגם נוזל תוך פירקי בכמות מתונה , ללא עדות ליצירתציסטה פופליטיאלית . מודגם מאחורי רצועת ה-PCL גופיף היפואינטנסי מנותק בגובה 1.5 ס "מ (חתך סגיטלי 16 סדרה 501) ובקוטר של כ מ 7 - "מ במישור הצדדי פנימי (חתך 12 סדרה 301 -) ייתכן שבב אוסטאו-כונדראלי מנותק שמקורו מהנזק האוסטאו-כונדראלי בפאסט המדיאלי של הפיקה - דרושה השוואה לצילומי הרנטגן ו/או לבדיקת CT בחתכים צפופים לאזור. לסיכו :ם .1 נזק אוסטאו-כונדראלי בפאסט המדיאלי של הפיקה ובאספקט הקדמי של הקונדיל הפמורלי הלטרלי . .2 שבבים אוסטאו-כונדראלייים מנותקים כמתואר

המדובר כפי הנראה במצב לאחר פריקה של הפיקה עם גופים חופשיים בתוך במפרק וקרע של הרצועה המייצבת את הפיקה. ההחלטה הסופית תלויה בממצאי הבדיקה הגופנית אולם נראה כי ההמלצה היא ניתוח להוצאת הגופים החופשיים, טיפול בנזק הסחוסי ושקילת שחזור יציבות הפיקה כאמור תשובה ספציפית לשאלותיך אחרי בדיקה ויעוץ אורטופד מטפל

12/06/2013 | 22:02 | מאת: אלון פרץ

תודה רבה ד"ר אבל העם במקרה כזה ניתוח הינו משהו דחוף?

אם אין כאב טוח שמור והפיקה יציבה - אז לא

מנהלי פורום פגיעות סחוס