נזק אוסטאוכונדרלי גדול בטרוכלאה נזק סחוסי בפיקהMFC

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

21/02/2013 | 08:33 | מאת: שו.פ

אני סובל מזה שנים מכאב בברך ימין. בצעתי MRI והתוצאה מראה נזק באוסטאוכונדרלי בקידמת LFC ונגע סובקורטיקלי בפיקה. ברצוני לקבל הסבר עבור ניתוח ארטרוסקופיה האם לאחר הניתוח מצב הברך תתפקד בצורה רגילה ומה עושים לטיפול הנגע. 2. מה ההבדל בין LFC ובין MFC/ 3. מה משמעות המילה MF אודה לקבל תשובה בהקדם בברכה

MFC - קונדייל פמוראלי מדיאלי כומר החלק הפנימי של הברך, ה LFC הינו החלק הצדדי של הפרק. אין פרטים חשובים כגון שטח הנגע, עומקו ודרגתו וכמובן ממצאי הבדיקה הגופנית. על פי הנתונים שציינת לא בטוח שטיפול כירורגי הוא טיפול הבחירנ. יש להתיעץ עם רופא מטפל

מנהלי פורום פגיעות סחוס