פגיעה בקרסוליים, לאחר אימוני כדורסל לנער

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

05/01/2013 | 10:50 | מאת: דדי

שלום, בני בן 10 וחצי. החל השנה להתאמן 4 פעמים בשבוע בקבוצת כדורסל, בליגה. בכל אימון ביצע: חצי שעה קפיצות בדלגית, ושעה אימון אינטנסיבי. לאחר מספר שבועות החלו כאבים בקרסוליים, ולכן הפסיק להתאמן (לאחר חודש וחצי). כיום, 3 חודשים אחרי הוא מרגיש כאב בקרסול רק בזמן ריצה. תוצאות הצילום שבוצע: עקב 1 צלום *ממצאים : LT תפיחות קלה ברקמות הרכות של העקב . האפיפיזה מעט סקלרוטית - אודה לך לחוות דעתך, האם נגרם נזק בקרסול עקב מאמץ מופרז? - הערה: בתקופת האימונים, היו גם כאבים בקרסול השני ובברך. תודה מראש דדי

תלונותיו וממצאי ההדמיה תומכים בכך. לרב אין המדובר בנזק בלתי הפיך.התיאור מתאים ל - Sever's disease בדבר חזרה לפעילות וטיפול כדאי להתיעץ עם רופא מטפל שגם בדק את הנער.

מנהלי פורום פגיעות סחוס