דפו-מדרול עם לידוקאין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

04/04/2012 | 08:22 | מאת: ראמי

שלום רב אמי בת 70 יש לה כאבי ברכיים כמעט יום יומי,לקחתי אותה לרופא והמליץ לה לקחת זריקה בשם דפו-מדרול עם לידוקאין. קניתי את הזריקה,ולקחתי את אמי לרופא אורתופד אחר בשבל שיזריק לה. הרופא האורתופד (השני) המליץ לאמי לא לקחת זריקה זו והוא טען שזריקה זו מסוכנת והיא מעלה לחץ דם וגם סכרת (אין לאמי סכרת אך לוקחת תרופה נגד לחץ דם). לציין בצילום רנטגן מהצד ומקדימה של הברכיים לא נראה שחיקה של הסחוס,ונשמר מרחק . הרופא שראה את הצילום טען שיש תזוזה ודלקת. מה דעתך בנושא בכלל?ופרט על התרופה דפו-מדרול עם לידוקאין? תודה מראש.

מבלי לבדוק ולראות צילומים לא אוכל לחוות דעה על ברכה וצילומיה. דלקת - אינה נראית בצילום. הטיפול בסטרואידים ככל תרופה עשוי להועיל אולם כרוך בתופעות לואי. לרוב הזרקה בודדת אינה מעלה ל"ד או מובילה לסכרת למעט עליה זמנית מסוימת בסמוך להזרקה. חג שמח

מנהלי פורום פגיעות סחוס