צמפיקס וכאבי גב, מפרקים ו"קנאקים" בתזוזה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

26/02/2012 | 21:56 | מאת: דודי

שלום רב. אני נוטל מזה כחודש וחצי צמפיקס, לגמילה מעישון. יש לי פריצת דיסק בין L4-L5 לפני 8 חודשים , והכאבים עברו. אולם לפני שלושה שבועות, החלו כאבים בגב תחתון, ובברך וירך שמאל. האורטופד מצא לנכון שיש דלקת במפרק שמאל. למרות שאני נוטל כבר 10 ימים אתופן 600 מ"ל. מבדיקה עצמית שעשיתי, קראתי את עלון התופעות לואי של נטילת הצמפיקס, ובין היתר כתוב שעלול להיות כאבי גב וכאבים במפרקים שאלתי, האם ה"קנאקים" שאני שומע לאחרונה הם מזיקים לגוף? האם כדאי להפסיק את הצמפיקס? והאם הכאבים יפסיקו לאחר הפסקת הטיפול בצמפיקס? תודה

קנאקים שאינם כואבים אינם בעלי משמעות. ביחס להפסקת הטיפול כדאי להתיעץ עם הרופא שהמליץ על המתן - יש לו ודאי יותר נסיון ממני בתופעות הלואי של תרופה זו. בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס