חזרה לספורט אחרי כריתה כמעט שלמה של מניסקוס לטרלי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

24/02/2012 | 14:22 | מאת: אבישי

שלום רב, אני קרעתי לפני שנה את המניסקוס הלטרלי במהלך אימון של אומנויות לחימה(ג'ו-ג'יטסו, אומנות לחימה מאוד אינטנסיבית שממנה התפתח הג'ודו). נותחתי לאחר מספר חודשים ונאמר לי לאחר הניתוח כי סוגי הספורט היחידים שמותר לי לעשות הם: שחיה, הליכה ואופניים. רציתי לדעת האם מדובר אכן בסוף הקריירה הספורטיבית שלי מבחינת אומנויות הלחימה או האם מותר לי לחזור? אמר לי גם האורתופד כי המניסקוס שלי גדול יותר ממניסקוס נורמאלי ועל כן הוא רגיש יותר לפציעות. אשמח לתשובה בהקדם, אבישי

כנראה שמדובר במנסקוס דיסקואידי - שהינו גדול יותר ואינו אלסטי ולכן "קריע" יותר. הסיכוי לפגיעה סחוסית גדול יותר בהעדר מנסקוס ולכן ספורט מגע אינו מומלץ. אם זה חלום חייך - יש להעזר בתומך ולדעת שהינך בסיכון

מנהלי פורום פגיעות סחוס