שלום רב- קרע מיניסקוס +acl

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

25/09/2011 | 13:23 | מאת: מתן

שמי מתן, אני בן 21 ,השתחררתי לפני כ חודשיים... כמתנת שחרור עשיתי תנועה לא נכונה בברך וקיפלתי אותה פנימה לאחר בדיקת mri שבידי כרגע קיבלתי תוצאות של : קרע acl קרע בקרן האחורית של המיניסקוס הצדדי בצקת מח העצם-bone bruise טנדינוזיס של גיד הפטלרי מוקד נזק תת כונדרלי כמוזכר בlfc לקורלציה רנטגנית שאלות: 1) מלבד לקרע ברצועה הצולבת הקדמית, והקרע במיניסקוס , האם תוכלו לפרש לי את שאר הממצאים 2) אחרי התדיינות עם 2 אורטופדים נוצר אצלי בראש חילוקי דעות א)האחד אומר לעשות 2 ניתוחים קודם מיניסקוס ואחרי זה רצועות בהפרשים של חודשים על מנת לתת לברך להתאחות כמו שצריך ב)השני טוען שיש לעשות את הניתוח ביחד וזה מבוצע במכה אחת באותן תוצאות אשמח לדעה אובייקטיבית בנושא 3) מה מומלץ בניתוח כזה הרדמה מקומית או מלאה?יש הרבה שאומרים שהרדמה מלאה מאוד מסוכנת וניתן לא לקום ממנה.... 4) תהליך ההחלמה אחרי ניתוח שכזה הוא ארוך? אני אחזור לפעילות ספורטיבית מלאה( ריצה וכדמ) 5) מהן תופעות הלוואי שצפויות? אני לפני אורטוסקופיה בכתף לשחזור גידים , ומאוד חשוב לי לקדם קודם כל את הברך ואני אשמח באמת לחוות דעת נרחבת עקב מצבי הנוכחי תודה רבה למשיבים!

1) טנדינוזיס של הגיד הפטלארי - דלקת בגיד הפיקה. נזק תת סחוסי ב LFC - נזק לסחוס בחלק החיצוני של המשטח הפרקי העליון. בצקת מח עצם - בצקת תגובתית משנית לחבלה. 2) הכל תלוי בבדיקת הברך - אם הברך מתישרת והדלדול השרירי אינו רב - כדאי לעשות בבת אחת. 3) תלוי במחלות הרקע. למנתח זה באמת לא משנה - החלטה שלך עם המרדים 4) לחזור לפעילות מלאה ללא מגבלה כתשעה חודשים 5) יש לדון בתופעות הלואי עם הרופא המנתח. בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס