שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

11/09/2011 | 22:39 | מאת: אורלי

בבדיקת אמ אר אי. התגלתה שחיקת סחוס בפיקה דרגה 2-3.פזילה של הפיקה פנימה וגמישות יתר. לפני כשבוע כרעתי ברך מעבר לטווח שאני מסוגלת, עקב כאבים. הרבה שנים אני מתכופפת עם הגב עם רגליים ישרות בגלל כאבים בברכיים. מאז יש לי רעשים בברך והחמרה בכאבי ברך. כשאני מיישרת ומכופפת ברך יש לי רעש חזק עם תזוזה בברך שמשפיע גם על הירך. האם עשיתי לעצמי נזק בכריעת הברך? מהו הנזק? האם תת פריקה יכולה לגרום לפריקות נוספות? תודה

ככל שהכריעה עמוקה יותר העומס על הפיקה גדול יותר, קל וחומר במידה והפיקה פוזלת. מקווה שלא נעשה נזק בלתי הפיך. יש לדעתי לטפל בפיזיוץתרפיה וב TAPPING וזאת כמובן לאחר בדיקת אורטופד. גמישות היתר עלולה להוביל לתת פריקות כל טוב

13/09/2011 | 18:29 | מאת: אורלי

איזה נזק בלתי הפיך עלול לקרות? עכשיו כשאני יורדת במדרגות הרגל מתקפלת, כורסת, האם יתכן שמדובר בתת פריקה של הפיקה? באיזה צילום אפשר לדעת? הייתי אצל ראומטולוג שהזיז את הפיקה כדי לבדוק את הגמישות יתר, האם תת פריקה כזאת יכולה להוביל לפריקות נוספות? תודה

מנהלי פורום פגיעות סחוס