פגיעה במניסקוס-האם אפשר להקל ע"י תרגילים ופיזיוטר'

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

08/08/2011 | 10:59 | מאת: גבי

בעקבות פעילות קיקבוקסים נפגע לי המניסקוס בברך שמאל ואני סובל מכאבים לאחר: קפיצות, ריצה ושחיית חזה. קיבלתי מכירופרקטית חוברת תרגילים לחיזוק הברכיים. האם ביצוע התרגילים עשוי לשפר את המצב? האם טיפול פיזיותרפי עשוי לשפר את המצב - או עדיף לתת לברך לנוח. בניסיון ראשון לאחר הפגיעה לרכב על אופניים לא חשתי כאבים בברכיים, האם להמשיך לנסות? (אני קצת פוחד מכאבים.......) כל טוב, גבי

לא ציינת כיצד אובחנה הפגיעה במנסקוס. יש לתת תחילה לברך לנוח, ולאחר כך לבצע פעילות שאינה כואבת. באם אין שיפור יש להבדק ע"י אורטופד ובמידת הצורך לבצע MRI בדככדי לאבחן את אופי הפגיעה והאם היא מצריכה התערבות ניתוחית

08/08/2011 | 11:33 | מאת: גבי

תודה על התשובה המהירה ! הפגיעה אירעה לפני כחודשיים, אורתופד אליו הלכתי בעקבות הכאבים בברך אבחן את הפגיעה- כפגחיעה במניסקוס. במידה ואני לא מאמץ את הברך אין לי כאבים כלל. השאלה שלי היא האם ניתן לבצע פעילות משקמת כך שאוכל לבצע פעילויות נוספות שכעת אני מוגבל בהם. אני מרכיב מדרסים עקב רגל שטוחה (החלפתי לחדשים לא מכבר) ואני מאמין שגם לכך יש השפעה על הברכיים.

מנהלי פורום פגיעות סחוס