תוצאות בדיקת MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

04/08/2011 | 12:00 | מאת: חנן

שלום רב, להלן תוצאות בדיקת ה- MRI שביצעתי בברך ימין: מבנה גרמי ומפרקי - נראה איזור של חסר סחוס ההיאליני במימדים של 12*6.5 מ"מ מלווה נזק ובצקת סובכונדרלים בפנים האינפריורים של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. נראים טילט וסובלוקסציה לטרלים קלים של הפיקה. לגבי כל שאר הפרמטרים היה רשום - בגובה ואות תקינים. לסיכום: ******* 1. לזיה אוסטאוכונדדרלית כמתואר בפנים האינפריורים של הקונדיל הפמורלי הלטרלי. 2. טילט וסובלוקסציה לטרלים קלים של הפיקה. בבקשה, מה משמעות תוצאות הבדיקה? האם צריך ניתוח? טיפול אחר? בתודה מראש ובברכה, חנן.

קיים נזק סחוסי והפיקה אינה מאוזנת. ברור שצריך פיזיותרפיה. לגבי טיפול נוסף - תלוי בתלונות ובממצאי הבדיקה הגופנית

08/08/2011 | 18:11 | מאת: חנן

הוצע לי ע"י שני רופאים לבצע ניתוח. ניתוח שבו מבצעים פעולה כירורגית שנקראת מיקרו שברים. תוכל להסביר לי בכמה מילים מה למעשה מבצעים בפעולה כזו? האם זו פעולה שכיחה וכדאית בתחום? יש סיכון בפעולה כזו שהכאב יחמיר לאחר מכן? האם פיזיותרפיה יכולה לפתור את הנזק הסחוסי??? אעשה ניתוח אם צריך, חשוב לי להעלים את הכאב שביום יום ובנוסף לחזור לפעילות ספורטיבית, אני פשוט רוצה להיות שלם עם עצמי. אודה לכל מידע שתוכל לתת לי שיעזור לי לשקול מה לעשות. בתודה מראש, חנן.

מנהלי פורום פגיעות סחוס