בדיקת MRI למי שיש היסטוריה של שחזור רצועה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

02/08/2011 | 17:51 | מאת: רן

שלום רב, מבקש לברר האם למי שעבר שחזור רצועה (לפני כ10 שנים) ויש קיבוע מתכתי פנימי בירך ובטיביה. הhttp://www.doctors.co.il/i/button-forum-submit-new.gifאם בדיקת MRI איננה אפקטיבית בשל כך וכן האם יש סיכון של התחממות של המתכת בבדיקה כזאת. כמו כן מה המשמעות של תוצאות הצילום שינויי ניווניי, כנראה משניים, על היצרות מדור מדיאלי של חלל המפרק והאם במקרה מסוים ניתן להסתפק בצילום רנטגן לשם אבחנה של שחיקה בסחוס (עם סברה לדרגה 3 ). ושאלה אחרונה איזה סוג פעילות ספורטיבית אתה ממליץ לסוג של חשד של פגיעה כזאת (אני בדרך כלל משחק כדורסל). תודה מראש

בדבר הקבוע המתכתי - כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח על מנת לדעת את סוג הקבוע (בורג, סיכה) וממה בדיוק הוא עשוי(מתכת, טיטניום, או חומר ביולוגי נספג). לרוב הבעיה אינה התחממות אלא עיוותים בתמונה משנית לחומרה. שינויים ניוניים - שחיקת סחוס כנראה משנית לחבלה הראשונית. הטיפול אינו הצילום אלא בתסמינים - כאב? מגבלת טוח? ועל כך יש להוועץ ברופא בדבר פעילות עדיף פעילות ריטמית שאינה כרוכה בנשיאת משקל או שינויי כיוון מהירים - אופניים, שחיה ועוד בהצלחה

מנהלי פורום פגיעות סחוס