תוצאות MRI

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

21/07/2011 | 12:59 | מאת: נועה

שלום רב, אבקש את עזרתכם בפיענוח התוצאה שקיבלתי עבור MRI לברך שמאל. מזה מס. חודשים הפסקתי לרוץ 5 ק"מ ביום (היה נסיון אחד לריצה קצרה לאחרונה שעורר את הכאב) ואני עוסקת רק בתרגילי עיצוב עם עומס מינימלי. מה שגורם כאב אינני עושה.הכאבים פחתו בצורה משמעותית. כואב רק בתנועות מסויימות. להלן התוצאות: הודגמו אותות תקינים ממח העצם, ללא עדות לשברים בצקות או אוסטיאונקרוזיס. הסחוס הפירקי מודגם תקין. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות הודגמו תקינות. מודגם אות חריג אלכסוני מינימלי בהיקף הקרן האחורית של המניסקוס המדיאלי אשר אינו מערב את המשטחים הפירקיים כך שאינו מוגדר כקרע. המניסקוס הלטרלי מודגם תקין. המנגנון המיישר מודגם תקין. סחוס הפיקה שמור. הודגם נוזל תוך פירקי בכמות פיזיולוגית , ללא עדות ליצירת ציסטה פופליטיאלית . מודגם מאחורי האספקט המדיאלי של המטאפיזה של הפמור הדיסטלי מאחורי שריר ראש התאומים המדיאלי כיס נוזל מנורתק בקוטר 1.2 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1.5 ס"מ (חתך קורונלי 22 סדרה 4, סגיטלי 8 סדרה-3) כנראה ציסטה גנגליונית, ספק אם בעל משמעות קלינית. אניבת 39 ומעוניינת לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה, אך כרגע זה נמנע ממני בגלל הכאב.אבקש לדעת מה אומרת התוצאה הזו ומה הטיפול המקובל. תודה

על פניו אין בבדיקת ה MRI גורם המסביר את כאבייך. יש להתיחס ל MRI כבדיקת עזר לממצאי הבדיקה הגופנית שהיא החשובה שכן תהליך דלקתי שלא גורם לשינוי מבני לא יראה ב MRI. ממליץ לשוב לרופא המטפל ולדון עימו בתודה

מנהלי פורום פגיעות סחוס