בצקת וקרע בסחוס הפיקה

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

19/07/2011 | 23:10 | מאת: אני

שלום, אני בת 33 וסובלת מכאב בברך ימין מזה חצי שנה, לאחר התעמלות אירובית ובהמשך בעקבות נפילה על הברך והחמרה בכאב. טיפולים פיזיוטרפיים שנעשו לפני כ- 4 חודשים לא הועילו. כיום, מתקשה לעלות ולרדת מדרגות ולבצע הליכות ממושכות (כרוך בכאבים ו"קנקים"), והברך לעיתים מבצעת כיפוף פתאומי תוך כדי הליכה. בדיקת MRI (ללא חומר ניגוד) הראתה מוקד בצקת בחוד הפיקה עם נזק בינוני לסחוס הפיקה בסמוך, כולל קרע לא לכל העובי בסחוס, וכן בצקת קלה אחורית לאחז גיד הפיקה לפיקה. אשמח לקבל מענה לשאלות: 1. האם טיפולים שמרניים בלבד אמורים לפתור את הבעיה או רק להקל על הבעיה? אם להקל, האם זה אמור שצריך להמשיך בטיפולים "לנצח"...?? 2. האם ברבות החודשים או השנים תחוייב התערבות פולשנית? 3. האם אוכל בעתיד לחזור להתעמל כבעבר? תודה מראש.

לשאלותייך 1. טיפול שמרני יכול לפתור את הבעיה, ולהשיבך למצב טרום הפגיעה וזאת למרות שחלק ממצאי ה MRI - נזק בינוני לסחוס - אינם הפיכים. אין הם בהכרח צריכים להיות סימפטומתיים 2. לא 3. בתקווה שכן

מנהלי פורום פגיעות סחוס