ניתוח הטריית סחוס חופשי או מיקרו שברים?

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

22/05/2011 | 17:14 | מאת: רוני

שלום נפצעתי בברך וצילום האמ אר איי הראה על פגם סחוסי בקונדיל הלטרלי עם שוליים חדים של 6 מ"מ רחב כפול 7 ובנוסף קרע מורכב המערב את הקרן האחורית ואת גוף המיניסקוס הלטרלי. אני שחקן כדורגל מקצועי ואני מתלבט איזה ניתוח לעשות ?והאם ניתוח המיקרו שברים הרבה יותר יעיל משטיפה של הברך בהסכתלות לטווח הארוך?

ללא בדיקה ניתן להניח כי הקרע במנסקוס שטרם טופל הוביל לשחיקת הסחוס אותה ציינת. המיקרושברים הינו טיפול שיכול להעשות במהלך הארטרוסרקופיה, אותה מומלץ לעשות כטיפול לקרע במנסקוס. במידה והנגע ימצא אפשרי לטיפול ע"י המנתח במיקור שברים, לדעתי יש לעשוו היו והדבר עשוי להוביל לצמיחת רקמה דמוית סחוס. המיקור שברים אינו מאריך בהרבה את המהלך השיקומי (3-6 שבועות בלבד)

מנהלי פורום פגיעות סחוס