נזק סחוסי

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

12/07/2010 | 22:52 | מאת: ורדית

שלום רב, אבקש לשאול מה אומר שיש לי 1. נזק סחוסי דרגה 3 בעיקר בטרוכלאה 2. נזק סחוסי דרגה 3 ב-MFC שעבר הטריה ומיקרופרקטורס.

מקובל לחלק את שיעור פגיעת הסחוס מ 0 תקין עד 4 - עצם חשופה. דרגה 3 מציינת נזק בשיעור בינוני לעובי הסחוס. מדד חשוב נוסף אותו לא ציינת הוא גודל השטח הפגוע. טרוכלאה ו MFC הינם מקומות בתוך הברך - קדמת הברך ואספקט פנימי בהתאמה. מיקרופרקצ'ר - הינה פעולה מכאנית המתבצעת בניתוח בו נעשים חורים קטנים בעצם שתחת הסחוס הפגוע על מנת לעודד יציאת תאים ממח העצם שימלאו את החסר בסחוס ברקמה בעלת תכונות פיזיקאליות הדומות לסחוס הבריא

מנהלי פורום פגיעות סחוס