שיקום לאחר שבר מרוסק

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

11/07/2010 | 14:31 | מאת: נעמי

לפני כ10 חודשים באימון כדורסל שברתי את השוק ומפרק הברך כמו כן ראמר לי שהמיניסקוס נקרע,השבר שבר מרוסק.נאלצתי לעבור ניתוח בו הושתל מוט לאורך השוק והמיניסקוק ניתפר.חודשיים נאסר עלי לדרוך על הרגל.בכל התקופה עשיתי פיזיוטרפיה והידרוטרפיה, בהתחלה היתה התקדמות אך לאחרונה אני מרגישה תקועה במקום, קשה לי לעלות ולרדת מדרגות ונראה שכאבי הבירכיים החמירו. לפני שבוע הייתי בביקורת בביהח והומלץ לי לרכוש נעלי אפוס. בדק אותי מומחה לבירכיים שיש לי חוסר יציבות קדמי2+, וטען שאין מקום לאורתרוסקופיה כעת, מהרופאים הבנתי שאין כל כך מה לעשות ושאיאלץ להמשיך וליסבול, אך אני לא רוצה לוותר ומוכנה לנסות כל טיפול שישפר את מצבי ויאפשר לי לחזור לעיסוקי. אני מעונינת ביעוץ נוסף חשבתי אולי על רופא ספורט ואני מעונינת לקבל עצה ולדעת איך אני יכולה לקבל המלצות על רופאי ספורט באזור הצפון. תודה.

המדובר אם כן במצב לאחר שבר של השוק וקרע מנסקיאלי שנתפר. סימני העדר היציבות שציינת עלולים להעיד על פגיעה ברצועה הצולבת - לא ציינת כיצד היא נראתה בניתוח. בכל מקרה מטרתנו היא לנסות ולעזור לך לחזור לעיסוקך. לא ציינת כיצד השבר מחלים. המסמור התוך לשדי מיותר לאחר חיבור השבר ונהוג להוציאו בניתוח כשנה וחצי ממועד קרות השבר. לדעתי יש לבצע MRI של הברך, לראות את הפתולוגיה התוך פרקית ובמידה וניתן לטפל בה בזמן הוצאת המסמור.

13/07/2010 | 12:17 | מאת: נעמי

לגבי השבר נאמר לי שבצילום רואים חיבור מלא של השבר בעמדה טובה, לגבי הרצועה הצולבת לא נאמר לי כלום עד לבדיקה האחרונה לפני שבוע. מדברי הרופא הבנתי שכנראה יש פגיעה בסחוס בברך, והוא ממליץ על ניוד בנעלי אפוס. אני מרגישה די אבודה וזקוקה ליעוץ נוסף ולהדרכה פרטית ואיני יודעת למי לפנות אם תוכל להמליץ לי בצפון, מצד אחד אני יודעת שעלי לעבוד עם הברך ולתרגל הרבה ומצד שני כואב לי ואני מפחדת לגרום לנזק נוסף, האם באמת נעלי האפוס יתרו את בעייתי וכדאי לתת לזה צ'אנס בינתיים או במקביל היית ממליץ ללכת ליעוץ נוסף ולמי? האם כדאי לפנות לאותו רופא שבדק אותי בביהח באופן פרטי, הוא לא הזכיר אפשרות לבדיקת MRI מדוע לדעתך. תודה על ההתיחסות והייעוץ.

מנהלי פורום פגיעות סחוס