כאבים בחלק הפנימי של הברך

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

05/07/2010 | 09:08 | מאת: אבי

שלום רב, מזה מס' חודשים אני סובל מכאבים חזקים מאוד בחלק הפנימי של הברך. הכאבים הנ"ל מגבילים את תנועתי, אינני יכול לרדת לכריעה מלאה. יש לציין שאני מתאמן באופן קבוע בקראטה ולאחר שנים רבות של טריאתלון. בן 46. בשנתיים האחרונות אני נוהג על רכב עם גיר רגיל ונוסע מס' רב של קילומטרים ביום, זמן קצר לאחר שהתחלתי לנהוג ברכב החלו הכבאים שהתגברו בחודשים האחרונים.ביקרתי אצל אורטופד ובוצע צילום רנטגן ללא ממצאים. נשלחתי לפיזיוטרפיה שבוצעה תוך אולטראסאונד וחבישות באמצעות פלסטר"קינזיו" ללא שיפור מיוחד. ביקרתי אצל רופא מומחה אשר המליץ לאחר מישוש פיזי של המקום לערוך אורטוסקופיה , אבחנתו הייתה קרע בסחוס (מניסקוס), הרופא לא המליץ לערוך MRI מהטענה כי לא תמיד רואים ממצאי וכי הניתוח הינו קצר ויעיל. שאלתי האם כדאי בכל זאת לבצע MRI או ללכת לניתוח ללא חשש על סמך מישוש ידני? האם ישנן אבחנות משוערות נוספות על ידיכם? האם ישנן המלצות? אנא סייעו לי במהרה, התאריך לניתוח הינו ב01-08-10

לאבי שלום אתה מציין כי אבחנת הרופא היתב קרע בסחוס (מנסקוס) אלו שני מרכיבים שונים בברך, ההתיחסות והטיפול בהם שונה.בדיקת ה MRI נועדה לאבחן פגיעות תוך פרקיות - דוגמת קרע מנסקיאלי ופגיעה בסחוס, וכן כימות מידת הפגיעה בסחוס. הערכה טרום ניתוחית חשובה על מנת להתכונן כראוי לניתוח. זאת ועוד במידה וה MRI מראה שאין נזק משמעותי לסחוס או פגיעה במנסקוס הרי שאין צורך בהתערבות ניתוחית לסיכום ממליץ על הערכת MRI בטרם הניתוח, ויכול בחלק מהמקרים למנוע ניתוח

15/07/2010 | 19:58 | מאת: R

מנסיון שלי, קינזיוטייפינג + אומגה 3 איכותי, נוגדי חמצון וגלוקוזמין, פותרים את הבעיה שלך אחר 3-4 טיפולים אינטנסיביים. תמצא לך מישהו שמומחה בקינזיוטייפינג ויכול לעשות לך 2 טיפולים ביום במשך 3-4 ימים. אחרי 4-6 שבועות השיקום מלא.

03/09/2010 | 10:37 | מאת: אופירה

שלום אני בת 45 ויש לי קרע בסחוס של הברך. מזה קינזיוטייפינג וגלוקוזמין ? בקשה אודה לכם על שתצרו עימי בקר אני זקוקה לטיפול כי אני בקושי הולכת. תודה רבה

מנהלי פורום פגיעות סחוס